הבי די אי (BDI) הוא למעשה המונח המקובל היום לדירוג האשראי. על פי חוק ניתן לעקוב אחר התנהלותו הכלכלית של אדם פרטי וכך ניתן לדעת האם הוא מסוגל לעמוד בתשלומים ובהתחייבויות שהוא לוקח על עצמו. המידע על ההתנהלות הכלכלית של האזרח מגיע מגופים שונים כמו בנקים, חברות אשראי ועוד, המידע מועבר לחברות מיוחדות האחראיות על איסוף הנתונים. בדיקת בי די אי יכולה להניב שני סוגי תוצאות חיובי או שלילי. כאשר מקבלים תוצאה שלילית לדירוג האשראי, אפשרי למחוק אותו. פעולה זו מצריכה בדיקה וביצוע פעולות לניקוי בי די אי שלילי. במאמר זה נבדוק ונציין דברים שלא ידעתם על ניקוי BDI.
כיצד בי די אי שלילי משפיע?
בדרך כלל הלקוח יודע מראש שיש לו בי די אי שלילי. אם יש לו עמלות שחרגו מהמסגרת, הלוואות שחזרו, הוצאות לפועל ועוד, הלקוח מודע למצבו הכלכלי. במקרים אלה וגם במקרים אחרים, אם במהלך הבדיקה מתגלה בי די אי שלילי, הדבר ישפיע על הלקוח וההתנהלות הפיננסית שלו תשתנה. הלקוח עלול לחוות קשיים בפתיחת חשבון בנק בבנק חדש, סירוב למשכנתא והלוואות אחרות, סירוב הנפקת פנקס שיקים, כרטיסי אשראי, ועוד.
מסמכים חשובים
למרות אי הנוחות הבולטת כשיש בי די אי שלילי, ישנם מקרים שקיימת אפשרות למחוק אותו. מעבר להזמנת הנתונים, חשוב לבדוק אם ניתן לאתר את כל המסמכים החשובים הקיימים בקשר לרישום בי די אי שלילי. המידע יכול להיות התכתבויות שונות עם חברות האשראי או מכתבים שקיבל הלקוח על כך שהחוב שלו כבר נסגר. אם הגעתם למצב בו יש לכם בי די אי שלילי, אין ספק שכבר הבנתם שזהו מצב לא נעים להיות בו. כשהבי די אי שלילי כל השירותים הבנקאיים סגורים בפניכם ובעצם מאלצים אתכם להתנהל במעין עולם כלכלי מקביל. אך אל דאגה! ניתן לנקות את הסעיפים השליליים מה-BDI.
בי די אי שלילי
החיים עם בי די אי שלילי אינם חוויה נעימה. מאוד קשה להתנהל תחת ההגבלות שנובעות מדוח שלילי. החדשות הטובות הן שניתן לעשות מה שנקרא 'ניקוי BDI'. ניקוי בי די אי הוא תהליך ששם למטרה למחוק את הסעיפים השליליים שבדוח נתוני האשראי. ניתן לעשות זאת בעזרת תיקון הסעיפים, דרישה לתיקון או ביטול סעיפים שגויים או להוסיף פעולות פיננסיות חיוביות שישנו את המאזן השלילי לחיובי.
כיצד לבצע ניקוי בי די אי
ניקוי בי די אי הוא תהליך ששם למטרה למחוק את הסעיפים השליליים שבדוח נתוני האשראי. ניתן לעשות זאת בעזרת תיקון הסעיפים, דרישה לתיקון או ביטול סעיפים שגויים או להוסיף פעולות פיננסיות חיוביות שישנו את המאזן השלילי לחיובי. ככלל, כל אחד יכול לעשות את התהליך הזה אך בפועל לא כל אחד יודע להתמודד עם לשכות האשראי ולספק להן את המסמכים הדרושים כדי למחוק את הבי די אי השלילי, בייחוד כאשר הפרוצדורה טומנת בחובה הליכים בירוקרטיים לא מעטים. על כן, מומלץ לפנות לאנשי מקצוע המבינים בתחום כדי לקבל עזרה. האנשים מעדיפים לשכור את שירותיהם של המומחים בתהליך.
לסיכום
BDI (הם ראשי תיבות של Business Data Israel) והיא חברה בישראל לדירוג אשראי. דו"ח BDI מסכם בעצם את הפעילות הפיננסית של כל אזרח במדינה ומעניק לו חיווי פיננסי. על פי חוק ניתן לעקוב אחר התנהלותו הכלכלית של אדם פרטי וכך ניתן לדעת האם הוא מסוגל לעמוד בתשלומים ובהתחייבויות שהוא לוקח על עצמו. המידע על ההתנהלות הכלכלית מגיע לחברות מיוחדות האחראיות על איסוף נתונים. המידע מגיע מגופים שונים כמו בנק ישראל, כונס נכסים, הוצל"פ, בנקים, כרטיסי אשראי ועוד. כאשר מגיע מידע שלילי, זה יוצר בעיה בכל ההתנהלות הפיננסית של האזרח, אבל רצוי שתדעו ניתן לבצע תיקון וניקוי של המידע השלילי, יש צורך בכל מיני מסמכים ומספר פעולות ושלבים לכדי לבצע את הניקוי השלילי. במידה והאזרח לא מסוגל לבצע את הפעולות לבדו ולא מצליח, ניתן לבקש את עצתם ועזרתם של אנשי מקצוע שיודעים את העבודה וימחקו את ה- BDI השלילי. בהצלחה.